22 martie 2013

Prefata Marelui Premiu al Malaeziei 2013

Niciun comentariu :
 

Denumire  Marele Premiu al Malaeziei.
Locatie  Sepang International Cicruit, Kuala Lumpur, Malaezia.
Desfasurare  22-24 martie 2013.
Program (GMT+2, ora Romaniei)
  Antrenamente:  P1 - Vineri 04:00. P2 - Vineri 07:00. P3 - Sambata 07:00.
  Calificari: Q1, Q2, Q3 - Sambata 10:00.
  Cursa: Duminica 10:00.
Pneuri


Pirelli P-Zero Medium
Pirelli P-Zero Hard














Pirelli Cinturato Wet
Pirelli Cinturato Intermediate



      
        









    Primul castigator din 2013, finlandezul Kimi Räikkönen a aratat in primele doua sesiuni de Antrenamente de pe circuitul Sepang, din Malaezia, ca acea victorie nu a fost o intamplare, inregistrand cel mai bun timp dupa aceste doua manse, luand fata principalilor sau adversari la Titlul Mondial, Sebastian Vettel si Fernando Alonso, plasandu-se pe pozitia a doua in primele Antrenamente, pentru ca mai apoi sa fie primul in cea de-a doua sesiune. Germanul de la Red Bull, Campionul Mondial al ultimilor 3 ani, a stat aproape de Räikkönen in ambele manse, atingand pozitia a treia, respectiv a doua, in timp ce spaniolul Scuderiei a ramas constant pe pozitia a patra, in Antrenamentele de la Sepang.

    Dupa ce a condus primele Antrenamente, Mark Webber a terminat doar pe pozitia a cincea cea de-a doua sesiune, la aproape o jumatate de secunda de liderul Räikkonen. Pilotii Mercedes AMG, Rosberg si Hamilton, s-au clasat intre primii 10, in ambele sesiuni, la fel ca si pilotii Force India, in timp ce Mclaren nu arata semne de revenire, cea mai buna clasare a diminetii pentru ei fiind locul 11, atins, pe rand, de Jenson Button si respectiv Sergio Perez. S-a vorbit chiar despre posiblitatea ca britanicii sa foloseasca ultima specificatie a monopostului din 2012, MP4-27, intrucat noua masinarie performeaza foarte mult sub asteptari, McLaren parand sa se confrunte cu o problema asemanatoare cu a celor de la Ferrari, de anul trecut, si anume: un monopost inovator, radical, ce nu poate performa nefiind inteles de echipa. Totusi, in timp ce Scuderia a beneficiat de o echipa puternica si determinata, insufletita de dublul Campion Mondial, Fernando Alonso, celor de la McLaren pare ca le lipsesc resursele necesare pentru a scoate tot ce e mai bun din noul MP4-28. 
    Tot in afara topului 10, s-a aflat Sauber, urmata de Torro Rosso si Williams, cei de la Marussia parand, din nou, putin in fata rivalilor de la Caterham. De asemenea, de la jumatatea clasamentului in jos, situatia nu este deloc "roz" pentru echipe, majoritatea fiind lovite de probleme financiare. Despre Sauber se speculeaza ca ar fi de vanzare, Force India este condusa de un Vijay Malaya ingropat in datorii, Williams lucreaza cu un monopost ce refuza sa performeze si cu un buget restrans, in timp ce Marussia si/sau Caterham s-ar putea vedea in fata imposibiliatii de a termina sezonul, din cauza problemelor financiare. Ramane de vazut ce se va alege de aceste echipe. Probabil, majoritatea vor gasi o rezolvare, asa cum fac intodeauna.
    Avand in vedere ritmul aratat pana acum, cred ca lupta pentru pole position se va da intre Lotus, Red Bull si Ferrari, poate chiar si Mercedes AMG. Vettel este favorit, in opinia mea, Räikkönen nefiind un expert al Calificarilor, iar timpii pe tur ai celor de la Ferrari nefiind la nivelul celor de la Red Bull. Totusi, exista sanse mari de ploaie atat pentru Calificari, cat si pentru Cursa, deci pot aparea rezultate surpriza, aproape oricine avand o sansa sa plece primul din grila, in Cursa de duminica. Pentru victorie, cred ca batalia se va da intre Räikkönen, Alonso, Massa, Vettel si Hamilton, la fel ca si in Australia. Nici cei de la Force India nu sunt de scos din calcul, macar pentru o clasare pe podium, in timp ce McLaren va incerca sa limiteze daunele, probabil. 
    Ultima sesiune de Antrenamente din Malaezia va putea fi urmarita maine dimineata la ora 07:00 GMT+2 (ora Romaniei), Calificarile fiind programate pentru ora 10:00 GMT+2, iar Cursa pentru aceeasi ora a zilei de duminica, la fel cum am specificat si la inceputul postarii. Toate acestea pot fi urmarite, in direct, pe canalul Digi Sport 1, ca si pana acum. Voi lasa doua linkuri pentru timpii din Antrenamentele de astazi dimineata, precum si o serie de fotografii. Va multumesc pentru atentie si va doresc vizionare placuta!


TheSeeker




 #2 Mark Webber - Infiniti Red Bull Racing
#3 Fernando Alonso - Scuderia Ferrari
#4 Felipe Massa - Scuderia Ferrari
#6 Sergio Perez - Vodafone McLaren Mercedes
#7 Kimi Räikkönen - Lotus F1 Team
#9 Nico Rosberg & #10 Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas
#12 Esteban Gutiérrez - Sauber F1 Team
#14 Paul di Resta - Sahara Force India F1 Team
#20 Charles Pic - Caterham F1 Team




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff