10 martie 2013

Introducere

Niciun comentariu :
 
    Va salut! Ma numesc Cristian si am deschis acest blog din pasiune pentru un sport ceva mai putin popular in Romania, anume motorsportul, in forma Formulei 1. Voi posta sub pseudonimul TheSeeker.
    Formula 1 este, asa cum ii spune si numele, o formula, un set de reguli si reglementari sub care opereaza Campionatul Mondial de Formula 1, cea mai inalta forma de motorsport in subordinea FIA (Federatia Internationala de Automobilism). Formula 1 are o istorie interesanta si tumultoasa pe care, poate, o voi aborda, dar acum voi incerca sa dau niste repere, in prezentarea acestui blog.
    In prezent, Campionatul Mondial de Formula 1 se disputa pe doua fronturi, Campionatul Pilotilor si Campionatul Constructorilor. Elementar, pilotul cu cele mai multe puncte la finalul unui sezon este incoronat Campion Mondial. In Campionatul Constructorilor echipele puncteaza (sau nu) prin cei doi piloti, pe care fiecare echipa ii poate inscrie pentru a participa intr-o cursa. Fiecare punct acumulat de un pilot al echipei respective, este acumulat, prin extensie, si de echipa de care acesta apartine.
    Cursa inaugurala a Campionatului Mondial a avut loc pe 13 mai 1950 si a fost castigata de italianul Giuseppe Farina intr-un monopost al echipei Alfa Romeo, acesta devenind, ulterior, si primul Campion Mondial din istoria Formulei 1. Totusi, Campionatul Constructorilor nu a inceput pana in anul 1958, constructorul britanic Vanwall incoronandu-se drept prima echipa campioana in Campionatul Constructorilor. Acestea fiind spuse, sa revenim la vremuri mai moderne.
   Data de 15 Martie 2013 va marca inceputul unui nou sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, sezonul cu numarul 64, ultimul din era motoarelor V8 de 2.4 L. Campionul en-titre este Sebastian Vettel, cel mai tanar triplu Campion Mondial din istorie, iar echipa sa, Red Bull Racing, este campioana in exercitiu dintre constructori. Cateva schimbari minore de regulament sunt introduse in acest sezon, dar nu va plictisesc cu astfel de detalii, momentan. De asemenea, dupa retragerea celor de la HRT (Hispania Racing Team), doar 11 echipe si 22 de piloti vor lupta pentru suprematie, in cele 19 Mari Premii ale sezonului 2013. In postarile urmatoare, voi face o analiza a fiecarei echipe, precum si a noului calendar si a schimbarilor de regulament, urmand sa postez inainte si dupa fiecare cursa a acestui sezon ce sta sa inceapa.
Pana data viitoare, numai bine!

TheSeeker

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff