16 mai 2013

Honda revine in Formula 1 din 2015

Niciun comentariu :
 
    Dupa multe speculatii, Honda a anutat oficial revenirea in Formula 1, ca si furnizor de motoare pentru echipa McLaren, de la inceputul sezonului 2015. Astfel, se va reface parteneriatul legendar dintre gruparea britanica si motoristul japonez, intre anii 1988 si 1992 Marlboro McLaren-Honda cucerind 4 titluri consecutive. Dupa incheierea contractului cu McLaren, Honda a revenit in Formula 1 in 2002, furnizand motoare pentru Jordan si BAR (British American Racing), cea din urma devenind ulterior echipa de uzina Honda F1 Racing Team, grupare ce si-a incetat activitatea in Formula 1 in anul 2008, fiind achizitionata de Ross Brawn si transformata in Brawn GP. Echipa lui Ross Brawn a participat doar in sezonul 2009 al Campionatului Mondial, obtinand ambele titluri si fiind transformata in acutuala echipa de uzina a nemtilor de la Mercedes-Benz, Mercedes AMG Petronas. 
    
Astfel ar putea arata monopostul McLaren Honda pentru 2015, cu Telmex ca posibil sponsor principal.

    Intoarcerea in Formula 1 a motoristului nipon va avea loc in cel de-al doilea an al "erei" motoarelor turbo de 1.6L, Martin Whitmarsh considerand Honda a fi de neegalat in construirea acestor propulsoare pentru Formula 1. 
    2015 va marca sfarsitul colaborari dintre McLaren si Mercedes (logic), la fix 20 de ani de la inceputul acesteia. Parteneriatul McLaren-Mercedes s-a dovedit a fi unul extrem de prolific pentru gruparea din Woking, aducand britanicilor 78 de victorii si 4 titluri mondiale, din 1995 pana in prezent. 

TheSeeker


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff