07 iulie 2013

Vettel castiga cu greu la Nürburgring!

Niciun comentariu :
 

    Sebastian Vettel castiga pentru prima data cursa de casa de la Nürburgring, fiind urmat indeaproape de grupul pilotilor Lotus, Kimi Räikkönen si Romain Grosjean, care i-au dat mari batai de cap liderului clasamentului general. In afara podiumului au terminat Fernando Alonso si Lewis Hamilton. 



    Cursa a inceput cum nu se putea mai rau pentru poleman-ul Hamilton, fiind fentat si depasit de ambii piloti Red Bull Racing. Felipe Massa a fost scos din cursa de o problema mecanica, in turul 4, in timp ce desprinderea rotii dreapta spate (nefiind bine fixata la schimbul de pneuri) l-a aruncat pe Mark Webber in spatele plutonului, inainte de a lua la tinta un cameraman aflat pe linia boxelor. Momentul tragi-comic al zilei a venit insa din partea monopostului Marussia a lui Jules Bianchi, ce a luat-o pur si simplu la vale, pe diagonala pistei, abandonat fiind pe marginea circuitului, dupa o explozie a motorului Cosworth. Acest incident incredibil a provocat iesirea masinii de siguranta, lucru ce a compactat plutonul si a asigurat o a doua jumatate foarte interesanta a cursei. Astfel, a inceput un "menage á trois" intre monoposturile motorizate de francezii de la Renault, RB9-ul lui Sebastian Vettel si cele doua Lotus-uri E21 pilotate de Grosjean si Räikkönen, ce a fost incheiat abia in momentul in care germanul de la Red Bull a trecut linia de sosire. 


    O noua etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 s-a incheiat, pe legendarul circuitut de la Nürburgring, cu o victorie bine meritata pentru Sebatian Vettel si cu doua monoposturi pe podium-ul german pentru francezii de la Lotus F1. "Marele Circ" revine in 3 saptamani, cu Marele Premiu al Ungariei, pe circuitul de la Hungaroring. Numai bine!


                                Rezultatele Complete





TheSeeker


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff