09 iunie 2013

Vettel castiga dominant cursa din Canada!

Niciun comentariu :
 

   Sebastian Vettel obtine cea de-a treia victorie a sezonului pe Circuit Gilles Villeneuve, in fata spaniolului Fernando Alonso, Lewis Hamilton venind in completarea podiumului canadian. Coechipierul castigatorului, Mark Webber, termina cursa pe locul al 4-lea, in fata germanului Nico Rosberg, pe 6 venind Jean-Éric Vergne.  


    Startul a fost unul lipsit de incidente, surpriza calificarilor, Valtteri Bottas, evidentiand lipsa de performanta a monopostului Williams prin pierderea rapida a 2 pozitii. Alonso, plecat de pe 6, a dus o lunga cursa de urmarire, trecand pe rand de Webber si Hamilton, asigurandu-si 18 puncte importante in campania sa pentru titlul din 2013. Paul di Resta a facut o cursa exceptionala, cu o singura oprire la boxe, castigand 17 pozitii fata de plecarea din grila, pentru a termina pe locul 7, fiind urmat de Felipe Massa. Sub brazilianul Scuderiei s-a clasat pilotul Lotus, Kimi Räikkönen, finlandezul egaland astfel recordul de curse consecutive terminate in puncte (24), al lui Michael Schumacher. Adrian Sutil a prins ultimul punct al cursei din Canada, ambii piloti McLaren dezamagind, clasandu-se pe locurile 11 si 12. Ambii piloti Sauber si olandezul Giedo van der Garde au reprezentat abandonurile cursei din Montreal. 
    

    Astfel, Marele Premiu al Canadei se incheie fara surprize majore, Vettel concretizandu-si pozitia de lider al clasamentului general, Alonso apropiindu-se de german, in timp ce Räikkönen pare sa piarda contactul cu cei 2. De asemenea, s-a putut observa o mica imbunatatire in rimtul de cursa al celor de la Mercedes AMG. Desi nu chiar incitanta, cursa de pe continentul american este una importanta in economia sezonului 2013, urmatoarele runde parand sa avantajeze monopostul Scuderiei Ferrari, in timp ce Lotus si Red Bull par sa piarda teren. 


TheSeeker

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff