12 mai 2013

Alonso castiga dominant cursa din Spania!

Niciun comentariu :
 


    Fernando Alonso a castigat cursa de casa de pe Circuit de Catalunya, obtinand astfel cea de-a doua victorie a sezonului. In spatele spaniolului a terminat pilotul Lotus F1, Kimi Räikkönen, urmat de coechipierul invingatorului, brazilianul Felipe Massa, care vine in completarea unui rezultat excelent pentru Scuderia de la Maranello. Terminand cursa doar pe 4, Sebastian Vettel isi conserva prima pozitie in clasamentul general, fiind urmat indeaproape de Räikkönen (la doar 4 puncte diferenta), in timp ce Alonso se afla doar pe 3 momentan. Topul primilor 5 a fost inchis de Mark Webber, acesta fiind urmat de poleman-ul Nico Rosberg si de scotianul Paul di Resta. Pilotii McLaren au terminat unul dupa altul, cu Button in fata lui Perez, iar ultimul loc in puncte i-a revenit lui Daniel Ricciardo. Esteban Gutierrez a facut o cursa foarte buna, dar a terminat in afara punctelor, urmat de marea dezamagire din Spania, Lewis Hamilton. Dupa britanic s-au clasat Sutil, Maldonando, Hulkenberg, Bottas, Pic, Bianchi si Max Chilton, Vergne, van der Garde si Grosjean abandonand. 

        


    Plecati din prima linie la start, pilotii Mercedes AMG au cazut foarte repede in pluton, Hamilton fiind depasit foarte repede de Alonso, Vettel, Massa si Räikkönen, iar Rosberg pastrand conducerea cursei pana la prima intrare la boxe. Preluand conducerea, Alonso a pus aproape instant secunde bune intre el Vettel si Räikkönen, cu Massa venit tare din urma. Ferrari a aratat clar ca este echipa de batut in momentul in care cei doi piloti ai Scuderiei ocupau primele doua pozitii, insa ritmul excelent de cursa si buna conserva a pneurilor i-au permis lui Kimi Räikkönen sa rupa grupul constructorului italian, Alonso pastrand o diferenta solida fata de finlandez, iar Massa multumindu-se cu ultima treapta a podiumului din Spania. Pentru un circuit unde depasirile sunt dificil de efectuat, in general, cursa de astazi ne-a oferit actiune de o calitate imbucuratoare, parerea mea.



Marele Premiu al Spaniei

1. Fernando Alonso - Scuderia Ferrari
2. Kimi Räikkönen - Lotus F1 Team
3. Felipe Massa - Scuderia Ferrari


    Se pare ca predictiile mele s-au confirmat, in mare, Mercedes avand cel mai rapid monopost pe un singur tur de circuit, insa neputand materializa acest avantaj in cursa, unde ritmul celor de la Ferrari, Lotus si Red Bull este intangibil, la acest moment. McLaren pare sa fi recuperat ceva din ecartul fata de echipele fruntase, micsorand diferenta fata de Force India, care isi pastreaza totusi locul a 5-lea la constructori. Torro Rosso puncteaza si ramane in fata celor de la Sauber, in timp ce Williams face parte din grupul echipelor fara nici un punct, alaturi de Marussia si Caterham.



    Etapa viitoare va avea loc peste 2 saptamani, cele 11 echipe deplasandu-se putin spre nord, pentru "bijuteria" calendarului competitional, Marele Premiu al Principatului Monaco, ce se va desfasura pe superbul si dificilul circuit stradal din Monte Carlo.



TheSeeker


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff