25 mai 2013

Linie intai monopolizata de Mercedes AMG in Monaco

Niciun comentariu :
 
    Dupa 3 sesiuni de antrenamente domniate de germanul Nico Rosberg, toate calculele au fost date peste cap de aparitia ploii, la inceputul primei sesiuni de calificari (Q1). Dauna aproape totala suferita de monopostul lui Felipe Massa in accidentul acestuia din antrenamentele cu numarul 3 (FP3) a cauzat absenta brazilianului din calificari. De asemenea, Jules Bianchi a fost nevoit sa abandoneze sesiunea de calificari, inca din primul tur, gratie unei probleme tehnice. 
    Tot cu pneurile intermediare s-a iesit si la inceputul sesiunii secunde, supersoft-urile luand prim-planul la spre sfarsit de Q2, Romain Grosjean fiind marea dezamagire, nereusind sa se claseze intre primii 10, facand loc in Q3 pentru monopostul Torro Rosso al lui Jean-Éric Verne. 
    Kimi Räikkönen a iesit primul pe circuit in secventa finala a calificarile, insa cele mai bune performante i-au apartinut initial australianului Webber. In cele din urma, Mercedes si-au statutul de favoriti, Hamilton si Rosberg postand rezultate uluitoare, foarte apropiate, monopolizand inca o data prima linie a grilei de start. Grupul pilotilor Mercedes este urmat indeaproape de Sebastian Vettel si Mark Webber, in timp ce Räikkönen, Alonso, Perez, Sutil, Button si Vergne inchid top-ul 10. 



    Desi ploaia putea influenta radical grila de start, putem spune ca rezultatele din Q3 nu au fost alterate de conditiile meteorologice dificile, predictiile generale adeverindu-se momentan, cu Mercedes AMG si Red Bull favoriti pentru cursa de maine si Lotus sau Ferrari fiecare cu un pilot intre primii 10 si unul nevoit sa recupereze pentru o clasare decenta. Acestea fiind spuse, mai ramane doar sa ne bucuram de cursa, maine incepand cu ora 15:00 (ora Romaniei).

TheSeeker


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff